Új jelszó kérése
 
Blog

A fenyő, mint az egyik legpraktikusabb faldíszítő anyag

2018.04.25 17:11

A modern lakberendezés egyik népszerű trendje a környezetbarát, melegséget, otthonos hangulatot árasztó belső terek kialakítása. Nem csoda, hogy a fa és különösen a fenyő az egyik legkedveltebb alapanyag ehhez, hiszen a falak fával való dekorálása egyszerű és megfizethető módja annak, hogy egy szobát rövid idő alatt mutatósabbá és értékesebbé tegyünk.

A fal fenyővel való dekorálása relatíve könnyű „csináld magad” munka, melyet gyakorlatilag bárki tud kivitelezni, akár már néhány óra alatt egy fűrész és egy szögbelövő segítségével. A fenyőburkolat kialakításával bármelyik helyiségnek új külsőt varázsolhatunk, és egyedi atmoszférát teremthetünk. Számtalan stílus, szín és típus közül választhatunk a lakásunk stílusának és egyéni ízlésünknek megfelelően, a kreativitásnak szinte semmi sem szab határt. Akár a kevésbé megmunkált rusztikus stílusú, akár a szépen, aprólékosan kidolgozott darabok remekül mutatnak.

A különböző fenyőfa fajták közül gyakori és egyaránt remek választás a luc, a borovi és a vörösfenyő is. Tulajdonságaikat, főbb jellemzőiket vizsgálva mindháromnak megvan a maga előnye. A lucfenyő könnyen megmunkálható és kezelhető, valamint kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Színe alapvetően világos, de remekül színezhető. A borovi a luc fenyőnél sűrűbb szerkezetű, magasabb gyantatartalma miatt vörösesebb árnyalatú, erősebb és keményebb anyag. Szép rajzolata és göcsössége játékosságot sugall és nagyon természetes hatást kelt. A vörösfenyő gyógyhatású, nagyon erős építőanyag. Színskálája igen széles, több mint 12 árnyalata létezik. Ára rendkívül kedvező, és nagyon egyedi, szép, természetes hangulatot áraszt.

A fenyő dekorációval kreatív ötletek széles skáláját lehet megvalósítani. Választhatunk világos színt, ha azt szeretnénk, hogy a szoba derűs, napfényes hatást keltsen, vagy sötét tónusú anyagot, ha antik, elegáns atmoszférát akarunk teremteni. Lefedhetjük az összes falat, de az is trendi és nagyon mutatós, ha például csak az ebédlőasztal körüli részt díszítjük ki egyenlő nagyságúra szeletelt kis fakarikákkal vagy a hálószobában az ágy mögötti falra készítünk egy halszálka dekorációt. Otthonos, mégis komoly belső teret alakíthatunk ki, ha például a nappaliban a padlót borító parkettát felvisszük az egyik falra is. Legénylakásba választhatunk például durva, nyers hatású fenyő alapanyagot, mely egy megfelelő bútorzattal kombinálva férfias atmoszférájú lesz. De a megmunkáltabb alapanyagok, lágy színekkel és textilekkel párosítva a gyermekszobába is jól mutatnak.

Az esztétikai szemponton kívül is számtalan előnyét élvezhetjük a falak fenyővel való díszítésének. A fa környezetbarát anyag, illatos gyantája pedig javítja a helyiségek mikroklímáját és fertőtleníti a levegőt. A belső térben használt faanyag semlegesíti a negatív ionokat, melyek a háztartási gépek használata során keletkeznek, így a fenyő nagyon egészségtudatos döntés. Védi a szobát a nedvességtől, a falak és a mennyezetek fa paneljein ritkán alakul ki gomba és penész. Ezen felül hang – és hőszigetelés szempontjából is rendkívül előnyös tulajdonságokkal bír. Kisgyermekes családok vagy állattartók esetében is praktikus, hiszen óvja a falat, könnyen tisztítható és elfedi az esetleges falhibákat, egyenlőtlenségeket is.

Házhoszállítás
Budapest területén 200 000 Ft vásárlás alatt: 6000 Ft
Budapest területén 200 000 Ft felett INGYENES
Magyarország területén belül:
9 990 Ft