Blog

Csúszásmentes platólemez, avagy mivel borítsuk be a járművek padlóját?

2018.09.10 18:00

A csúszásmentes platólemez rendkívül népszerű termékünk, hogyha haszongépjárművek padlójának a borításáról van szó. De minek is köszönheti ezt a népszerűséget? Ennek jártunk utána mai bejegyzésünkben.

A csúszásmentes rétegelt lemez rendkívül változatosan használható alapanyag, ami készülhet nyírfából, bükkből, nyárfából, fenyőből, de ezeken felül a meranti, a ceiba, és az okumé is kedvelt fafajta. Ebből fakad, hogy nem lehet egy általános sémát ráhúzni a rétegelt lemezre, mivel ahány fajta fából készül, annyiféle tulajdonsággal rendelkezik. Természetesen ezektől függően lehet kül-, illetve beltéri, valamint filmbevonatos, illetve csúszásmentes. Mi most inkább az utóbbival fogunk foglalkozni.

Miért népszerű a csúszásmentes padlólemez?

A csúszásmentes rétegelt lemez nagy népszerűségnek örvend, amiben nagy szerepet játszik a sokoldalú felhasználhatósága és hogy könnyen megmunkálható. A nálunk is kapható rétegelt lemezek közül egyik legkedveltebb a fent felsorolt fák közül nyír rétegelt lemez, hiszen kül-, és beltéri használatra egyaránt ajánlott, mivel a ragasztása teljes mértékben vízálló. A rétegelt lemezek egyik oldalukon csúszásmentesített, azaz érdes kialakításúak, a másik oldalukon ellenben a felületük sima, sötétbarna, magas kopásállósággal rendelkező fenolfilm bevonattal van borítva. Ez azért kifejezetten előnyös, mert így a fenolfilmbevonatnak köszönhetően biztosított a hosszú élettartam, míg a nyír rétegelt lemez hordozó magas szilárdsági értékeket biztosít nekik.

Ennek köszönhetően használható járművek padlózatának kialakítására, valamint a vízállóságnak hála kültéren is jól megállja a helyét, legyen szó napsütésről vagy esőről egyaránt. Persze ahhoz, hogy mindezeknek megfeleljenek a lemezek, van pár apróság, amelyet mindenképp be kell tartani, hiszen a tartósság nagyon fontos szempont. Nagyon lényeges, hogy a lemezeket mindig vízszintesen kell tárolni, méghozzá úgy, hogy minimum 3 helyen legyenek egyenlő távolságban alátámasztva. A függőlegesen tárolt lemezek vetemedhetnek, ami a minőség rovására megy a későbbiekben. Ha már itt tartunk, akkor meg kell említeni azt is, hogy célszerű a lemezek vágottéleit vízálló festékkel bevonni, hogy ott se juthasson be a nedvesség, így védve a lemezeket attól, hogy idő előtt tönkre menjenek.

Azért is nevezik csúszásmentes platólemeznek, mivel számos teherautó és haszongépjármű padlóját vonják be vele. Nagyon fontos, hogy ha mozgó jármű belsejébe kerülnek a lemezek, minden esetben csúszásmenteset érdemes választani, mivel ez segíti a rakomány stabil rögzítését, így is védve a jármű belső felületét. Ezeken felül padló-, és járólapnak is tökéletesen alkalmas a rétegelt lemez. Ha mindez nem lenne elég, hatékonyan használható továbbá színpadok, dobogók és lépcsők kialakításánál. Alkalmas alapanyag galériák építéséhez, valamint a bútor- épületasztalos ipar termékeihez, mint amilyen a kárpitos bútorvázként való felhasználás, álmennyezetként, polcokhoz és fiókokhoz, de számtalan más területen is alkalmazható.

A nyírből készült csúszásmentes rétegelt lemezek jelentős választékával várjuk kedves vásárlóinkat, ha pedig kérdése lenne, keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett INGYENES
Magyarország területén belül:
9 990 Ft