Blog

OSB lap laminált padló alá

2018.08.01 17:53

Mai cikkünkben utánajárunk, hogy milyen technikával lehet megszüntetni a laminált padló nyikorgását, valamint, hogy érdemes-e OSB lapot laminált padló alatt használni?!

Mit használjunk mielőtt letesszük a laminált padlót?

Amikor valaki laminált padló lerakására adja a fejét, mindenképp érdemes utánajárni, hogyan lehet minőségi munkát végezni. Ide tartozik például, hogy miként lehet kiküszöbölni a penészedést, a lépészajokat és számos egyéb problémát. Minden laminált padló lerakása, vagy parkettázás előtti első és legfontosabb, hogy minden esetben használni kell párazáró fóliát, mivel probléma esetén, ennek elmulasztásakor a garancia már nem is él.
Egy másik, roppant fontos lépés, hogy igyekezzünk a talajt szintbe hozni, amire a padló lerakásra kerülne. Ha ez nem olyan egyszerű, akkor jön az egyik legnépszerűbb szintemelő vagy szintkiegyenlítő lépés: az OSB lapok letétele.

Minden esetben először ellenőrizzük, hogy megfelel-e a padlózat az OSB vagy rétegelt lemez letételére, majd, ha ideális, akkor el is kezdhetünk velük dolgozni. Jó, ha tudja, hogy amennyiben a rétegelt lemez letétele meghaladja a padlózásra kijelölt keretet, akkor optimális megoldás az OSB lap. Rétegelt lemez esetében célszerű rögzíteni az aljzathoz, valamint 3 milliméteres tágulási távolságot hagyni, bár ez függhet a megvásárolt lemez paramétereitől is.

OSB lap használata esetén megint más a praktikus. Mivel az OSB lap hiába impregnált, a megfelelő felületkezelés hiányában az élein bejuthat a nedvesség, így megduzzadhat és penészedhet. Éppen ennek elkerülése végett rendkívül fontos, hogy ne használjuk nedvességnek kitett helyen a laminált padló alá OSB lapot, inkább a rétegelt lemezt részesítsük előnyben. Amennyiben fa aljzattal rendelkezik a helyiség, amit éppen készítünk, akkor a rá kerülő rétegelt lemez vagy OSB lap széleinél használjunk tömítőanyagot, így akadályozva meg a nedvesség bejutását a laminált padló alá. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a lépéssel a hőszigetelés irányába is teszünk egy nagy lépést.

Mint már az előszóban említésre került, a nyikorgás megszüntetésére és a hangszigetelésre is jó hatással van a laminált padló alá kerülő OSB lap. Mielőtt végre lerakásra kerülhet a padló, előtte szintezővel miden esetben le kell ellenőrizni, hogy az a felület amire raknánk vízszintes-e, mivel, ha ezt elmulasztjuk, vagy esetleg nem vízszintes, akkor az új laminált padló felpúposodhat, és ezáltal nyikoroghat is. A fent már említett technika, miszerint a lezárjuk az OSB lapok széleit, rendkívül jól hangszigetel. Ezen felül a lerakás előtt 3-4 napig célszerű a még le nem rakott laminált padlót a lezárt csomagolásában az adott helységben tárolni, hogy átvehesse a klímát, és alkalmazkodni tudjon hozzá. Nagyon fontos ellenben, hogy nem lehet 18 foknál hidegebb a helységben.

Ha a fentiekkel kapcsolatos minden teendő elvégzésre került, akkor már csak a laminált padló lerakása van hátra. Ebben minden esetben célszerű a csomagon feltüntetett utasításokat követni, hogy a végeredmény tartós és tökéletes legyen.

Amennyiben nem biztos benne, hogy milyen OSB lapot válasszon laminált padló alá, vagy igen speciális az esete, akkor keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk kiválasztani a megfelelőt!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay