Új jelszó kérése
 
Blog

Spaletta zsalugáter közötti különbség

2018.07.09 17:28

Ha még nem találta meg az otthonához illő sötétítőt, vagy csak lecserélné a már meglévőt, megpróbáljuk megkönnyíteni a választást. Mai cikkünkben a spaletta és a zsalugáter van terítéken, lássuk hova melyik a praktikusabb!

Zsalugáter

A zsalugáter sötétítési célra remekül használható, remekül védi az árnyékolni kívánt helyiséget, hasonlóan a hagyományos redőnyhöz. Az alapvető különbség, hogy nem műanyag lamellákból áll, hanem fa zsalukból tevődik össze, valamint, hogy nem felhúzható, hogy ha nincs rá szükség, hanem kinyitható a két szárnya. Mivel állítható zsalukból áll, ezért tetszés szerint változtatható a fény, illetve a levegő beengedési képessége. Nagy előnye továbbá, hogy minden időben jól hőszigetelést biztosít, tehát nyáron remekül kizárja a napfényt, hogy ha úgy van beállítva, valamint télen ugyanez igaz a hidegre is. A bezárásra vonatkozóan, ha teljesen le van zárva, egy minimális légmozgást akkor is biztosít a lakásban. Védelmi funkciót is betölt, mivel egy masszív fa szerkezetről beszélünk, így védi az ablakokat a külső hatásoktól, mint jég, vihar és egyéb természeti tényezők. Mivel többségében fából vannak a zsalugáterek, ezért az a ház stílusához igazodva festhető, kezelhető. Ezáltal egyedi és stílusos megjelenést biztosít a lakhelyünk számára.

Spaletta

A spaletta egyre nagyobb térhódítása annak is köszönhető, hogy az emberek jórésze kénytelen elismerni, hogy a globális felmelegedés létező dolog, aminek köszönhetően az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb, hol jégeső, hol trópusi hőség jön. Éppen ezért fontos az otthonok hűtéséről való gondoskodás, amihez egy nagyon hasznos alternatíva lehet a spaletta. Ugyanez igaz a fűtésre is, mivel remek hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik, így télen-nyáron hasznos lehet úgy, hogy nem kell hozzá semmilyen extra energiát felhasználni. Éppen ezért rendkívül környezetbarát, takarékos és nem utolsó sorban dekoratív, igazi dísze lehet a háznak. Ugyanígy jó választás abban az esetben is, hogy ha a védelem a cél, legen szó környezeti hatásokról, de akár külső behatásokról is. Az igazán jó minőségű spaletta borovi fenyőből készül, és már felületkezelés után kerül eladásra. A spaletta nem állítható, hanem fixen rögzített, így némi fényért egy kis mintával szokták megtörni az adott darabokat, így a mintát a nap a falra vetíti, ami rendkívül tetszetős és hangulatos lehet.

Tartósság és karbantartás

Mivel a fentiek közül mindkettő fából készül, így mindenképp igényel felületkezelést használat előtt, de mint már feljebb írtuk, egy alapot minden esetben kap még a piacra kerülés előtt. Ennek ellenére, a környezettől függően 2-3 évente érdemes frissíteni a bevonatot. Ezt a legtartósabban úgy lehet elképzelni, hogy egy kis csiszolás után egy vékony lazúr réteget kap a spaletta vagy a zsalugáter. Ha az ember jó minőségű spalettát vásárol, megbízható helyről, akkor nem csak 2-4 évig tartanak, hanem akár a 20 évet, vagy akár többet is tartanak, függően a karbantartástól. Sok helyen vállalják, hogy évente felfrissítik a zsalugátereket.

Reméljük sikerült megvilágítani a spaletta és a zsalugáter közötti különbségeket, így mindenki az igényeinek megfelelően tudja kiválasztani a számára szükségeset. Ha mégsem, keressen minket bizalommal, segítünk eligazodni közöttük.

Házhoszállítás
Budapest területén 200 000 Ft vásárlás alatt: 6000 Ft
Budapest területén 200 000 Ft felett INGYENES
Magyarország területén belül:
9 990 Ft