Blog

Standard és nútféderes OSB lapok

2018.06.13 17:24

A cikkben a standard és nútféderes OSB lapokról írunk néhány információt.

OSB

Az OSB az angol Oriented Strand Board szó rövidítése, mely szabad fordításban irányított szálelrendezésű lapot jelent. Alapvetően fa-alapú anyagról van szó. Az elnevezés az anyagszerkezetére utal, ami a terméknek a szilárdságát biztosítja. Felépítését tekintve háromrétegű lap, a középső rétegében a forgácsok helyzete a hosszoldalra merőleges, a szélső rétegekben azzal párhuzamos. Kis átmérőjű, gyors növésű farönkökből készül. Vízálló és hőálló gyanta kötőanyagok gondoskodnak a panel belső tartósságáról, merevségéről és vízhatlanságáról. Ezeket a faszálakat vonják be egy külső kötőanyaggal, és ezt hő és magas nyomás alá helyezik.

Származását tekintve, Észak-Amerikából "indult hódító" útjára, hozzávetőlegesen 30 évvel ezelőtt. Tulajdonságai a felhasználási körülményekhez igazíthatók. (OSB-1 – OSB-4) Az OSB-3 folyékony MUPF műgyantával ragasztott melynek köszönhetően vízálló. A csiszolás után műgyanta bevonattal ellátott, így kopásálló, víztaszító, tökéletesen sima felületű. Az OSB-lap a természetes fához hasonló megmunkálhatóságot mutat, élei marhatók, az anyag szeg- és csavartartó. Szilárdságuk nagy, vízállóak. A szakítószilárdság csekély. Lapirányú zsugorodásuk csekély.

Az OSB lapok felhasználása

Az OSB külsejét tekintve speciálisan padlóra, tetőre és falra tervezett, továbbá alkalmazható faszerkezeti munkáknál is. Használható szerkezeti megoldásokra, mint tetők, aljzatok és falak fedésére. Mivel a lapok kemények, terhelhetők és tökéletesen sima felület rakható le belőlük, kiválóan alkalmasak különféle meleg burkolatok alá vakpadlónak. Az OSB csiszolva és lakkozva tartós burkolat önmagában is. A padlók esetében nút-féderes táblák használata ajánlott. Nagy mennyiségben használja az építőipar: palánkként építési terület köré, illetve zsaluzatként.

Az OSB napjaink egyik legszélesebb körben alkalmazott építőanyaga, a modern építőipar nélkülözhetetlen kelléke. Az OSB összetevőinek pontos elrendezése, továbbá az irányított szálú háncslapok egymásra dolgozásához használt ragasztóanyag kiváló minőségének köszönhetően valamennyi OSB táblánk rendkívüli szilárdságú, nagymértékben vízálló, nem vetemedik, és nem utolsó sorban környezetbarát építőanyag. Az OSB lapok csiszolhatóak, festhetőek, és előfúrás nélkül csavarozhatóak.

Standard és nútféderes OSB lapok

Többféle vastagságban: a standard, hagyományos OSB táblák mellett nútféderes kivitelben is kínálunk faháncslapokat. A nútféderes, azaz horonyeresztékes OSB a horony vagy más néven csap alapú kötésmódra alkalmas, ezt a kötésmódot alkalmazzák gyakran parkettázásnál vagy téglarakásnál is. Nútféderes OSB lapjaink vastagabb kivitelben, 12mm-től 22mm-ig kaphatóak.

OSB - nútféderes faháncslapok

Napjainkban az egyik legszélesebb körben használt építőanyag. A modern építőipar nélkülözhetetlen kelléke, összetevőinek pontos elrendezése és a használt ragasztóanyag jó minősége miatt rendkívüli szilárdságú, nagymértékben vízálló, csiszolható, festhető, mérettartó, nem vetemedik, előfúrás nélkül csavarozható, kiváló szegtartó és környezetbarát. Nútféderes profillal szintén kapható.

Méretek

A kínálatunkban megtalálható nútféderes OSB 3-lapok méretei az alábbiak:

  • 2500x675x12mm.
  • 2500x675x15mm
  • 2500x675x18mm
  • 2500x675x22mm
  • 2500x675x25mm

Fontos megemlítenünk, hogy ezek nem normál OSB tábla méretek. Kínálatunkban tehát a 12 mm vastagtól egészen 25 mm vastagságú nútféderes OSB lapok megtalálhatóak.

Standard

  • OSB lap vastagsága: 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22, 25 mm
  • OSB lap szélessége: 1250 mm
  • OSB lap hosszúsága: 2500 mm

Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay